АРХІЄПИСКОП АФАНАСІЙ ЗВЕРШИВ ПРЕСВІТЕРСЬКУ І ДИЯКОНСЬКУ ХІРОТОНІЇ

У суботу четвертого тижня Великого посту, 25 березня 2023 року, коли Свята Православна Церква молитовно вшановує і прославляє: свт. Григорія Двоєслова, папи Римського, Архієпископ Одеський і Балтський Афанасій звершив Божественну Літургію у соборі Різдва Христового міста Одеси.
За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, а також виголошувались особливі молитовні прохання: «за воїнів-захисників Української держави».
Під час Літургії Архипастир звершив ієрейську хіротонію рукопоклавши диякона Віктора Бондара у пресвітера (священника) та дияконську хіротонію рукопоклавши слугу Божого Сергія Братчука у диякона.
Православна Церква України і Одеська єпархія, як її невід'ємна складова, збагатилася двома поважними і достойними священнослужителями для духовної праці на ниві Христовій, - зазначив владика Афанасій у вітальному слові.
Його Преосвященству співслужили: секретар Одеської єпархії, настоятель собору Різдва Христового протоієрей Теодор Оробець, клірик собору протоієрей Андрій Волошин та військові капелани: ігумен Єремія (Юрченко), ієрей Георгій Барган, ієрей Олександр Гузунов, ієрей Павло Карнашов та диякон Микола Прокопчук.
Від єпархіального управління та від повноти Одеської єпархії Православної Церкви України сердечно вітаємо нововисвячених отця Віктора Бондара та отця-диякона Сергія Братчука з Днем їхньої хіротонії. Хай Господь їм співдіє у їхньому священичому служінні на славу Богу і Україні!
print the material