АРХІЄРЕЙСЬКЕ БОГОСЛУЖІННЯ ТА ОСВЯЧЕННЯ ПРЕСТОЛУ У СЬОМОУ НЕДІЛЮ ПІСЛЯ ПАСХИ

Опубліковано: 13 червня 2021 р. 16:00



У сьому неділю після Пасхи, 13 червня 2021 року, в день коли Свята Православна Церква молитовно вшановує і прославляє свв. отців І Вселенського собору та Ап. від 70-х Єрма і Мч. Єрмія, єпископ Одеський і Балтський Афанасій на запрошення настоятеля парафії святого великомученика Димитрія Солунського, села Новоградківка, протоієрея Віталія Хомича, звершив Божественну Літургію свт. Іоана Золотоустого.
Перед Літургією владика Афанасій освятив престол і новозбудований храм на честь св. вмч. Димитрія.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.

По завершенні богослужіння, Архієрей виголосив святкову проповідь де наголосив на необхідності єдності всіх християн в єдиній Церкві Христовій.

Також Преосвященнійший єпископ Афанасій подякував настоятелю, громаді та жертводавцям, які долучилися до будівництва храму та вручив церковні нагороди і відзнаки.

Його Преосвященству співслужили: секретар Одеської єпархії протоієрей Теодор Оробець, обласний благочинний єпархії протоієрей Михайло Щерба, благочинний Одеського району протоієрей Василь Єдин, настоятель парафії с. Новоградківка протоієрей Віталій Хомич, а також запрошене духовенство, протоієрей Богдан Біда, протоієрей Михайло Козак.

Завершилось святкове Богослужіння уставним многоліттям!

print the material