АРХІЄРЕЙСЬКЕ БОГОСЛУЖІННЯ У ДЕНЬ СВЯТОЇ ТРОЙЦІ

Опубліковано: 07 червня 2020 р. 12:00


07 червня 2020 року, коли Свята Православна Церква відзначає велике дванадесяте свято – День Святої Тройці, П'ятидесятницю єпископ Одеський і Балтський Павло звершив Божественну Літургію свт. Іоана Золотоустого в кафедральному соборі Різдва Христового міста Одеси.


Підчас Божественої Літургії на малому вході з благословення Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія керуючий єпархією відзначив старання клірика кафедрального собору Різдва Христового протоієрея Ярослава Бугринця черговою богослужбовою нагородою правом носіння митри.



За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, лунала Всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).


Також цей день читаються особливі молитви до Пресвятої Тройці, які є першими від дня Святої Пасхи, що звершуються стоячи на колінах, складені в IV столітті святителем Василієм Великим.


Після богослужіння єпископ Павло виголосив проповідь та привітав усіх присутніх парафіян зі святом П'ятидесятниці, а також освятив принесене згідно з традицією, вірянами зілля.


print the material