АРХІЄРЕЙСЬКЕ БОГОСЛУЖІННЯ У ПЕРШУ НЕДІЛЮ ПІСЛЯ П'ЯТИДЕСЯТНИЦІ

Опубліковано: 14 червня 2020 р. 20:00


14 червня 2020 року, у першу неділю після П’ятидесятниці. Всіх святих, в день коли Свята Православна Церква молитовно вшановує і прославляє Прп. Агапіта Києво-Печерського, безвідплатного, в Ближніх печерах (бл. 1095), єпископ Одеський і Балтський Павло звершив Божественну Літургію свт. Іоана Золотоустого у кафедральному соборі Різдва Христового міста Одеси.


За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.



Також лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).


Сьогодні особливий день, адже 14-го червня в Україні день жалоби за військовослужбовцями, які загинули 14.06.2014 року внаслідок збиття окупантами літака Іл-76 неподалік Луганського аеропорту. Тоді на Небо пішли 49 захисників нашої держави тому на Літургії підносилась заупокійна молитва за спочилих загиблих на Донбасі – воїнів.


В кінці богослужіння, після відпусту, було відслужено молебень за здоров’я заступника командувача УДА, командира 8-го окремого батальйону "АРАТТА" Друга Червня ( Андрій Гергерт).


print the material