АРХІЄРЕЙСЬКЕ БОГОСЛУЖІННЯ У СЬОМУ НЕДІЛЮ ПІСЛЯ П'ЯТИДЕСЯТНИЦІ

Опубліковано: 09 серпня 2021 р. 05:00



У неділю сьому після П’ятидесятниці, 08 серпня 2021 року, в день коли Свята Православна Церква молитовно вшановує і прославляє святого прп. Мойсея Угрина (Печерського), єпископ Одеський і Балтський Афанасій у співслужінні митрополита Переяславського і Вишенського Олександра, єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана, єпископа Запорізького і Мелітопольського Фотія, звершив Божественну Літургію свт. Іоана Золотоустого у кафедральному соборі Різдва Христового Одеської єпархії ПЦУ.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.
Також лунала молитва за здоров'я єпископа Афанасія з нагоди його 45-ліття, та заупокійна молитва за спокій душ батьків його.

По завершенні Літургії митрополит Олександр привітав єпископа Афанасія з ювілеєм та побажав многая літа життя і благословенного служіння на ниві Христовій.
Також секретар єпархії протоієрей Теодор Оробець привітав правлячого Архієрея з Днем народження від імені собору духовенства єпархії та мирян і вручив в дар наперсний хрест та панагію.

Завершилось святкове Богослужіння виголошенням уставного многоліття.

print the material