АРХІЄРЕЙСЬКЕ БОГОСЛУЖІННЯ У СВЯТО-ТРОЇЦЬКОМУ ХРАМІ МІСТА ОДЕСИ

У день, коли Свята Православна Церква святкує Обрізання Господнє та молитовно вшановує пам'ять святителя Василія Великого, 14 січня 2022 року, на запрошення настоятеля протоієрея Василя Вирозуба, єпископ Одеський і Балтський Афанасій очолив святкову Божественну літургію святителя Василія Великого у Свято-Троїцькому храмі міста Одеси.
В храмі правлячого архієрея зустрів настоятель, який разом зі священниками закликав керуючого єпархією піднести свою святительську молитву за усю паству, та за весь український народ.
За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за воїнів-захисників Української держави, за добробут, мир, здоров’я і спасіння наше.
Також після потрійної єктенії лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).
Його Преосвященству співслужили настоятель Свято-Троїцького храму м.Одеси протоієрей Василь Вирозуб, клірик храму протоієрей Ігор Бондаренко та військовий капелан протоієрей Михайло Лакоцький.
По завершенні богослужіння єпископ Афанасій подякував священнослужителям та присутнім парафіянам за спільну молитву, а також привітав настоятеля храму протоієрея Василя Вирозуба з Днем тезоіменитства.
Своєю чергою настоятель храму від імені усіх парафіян подякував архіпастирю за візит і спільну молитву.
Завершилося богослужіння уставним многоліттям та співом різдвяних колядок.
print the material