АРХІЄРЕЙСЬКЕ БОГОСЛУЖІННЯ В ТРЕТЮ НЕДІЛЮ ПІСЛЯ ПАСХИ

Опубліковано: 12 травня 2019 р. 16:00


У третю неділю 12 травня 2019 року, після Воскресіння Христового Православна Церква вшановує пам’ять свв. жон-мироносиць: Марії Магдалини, Марії Клеопової, Соломії, Іоанни, Марфи і Марії, Сусанни та інших; праведних Йосифа Аримафейського і Никодима.
На запрошення настоятеля, протоієрея Михайла Бубнюка єпископ Одеський і Балтський Павло відвідав з архіпастирським візитом Миколаївське благочиння. Преосвященнійший владика звершив Чин освячення престолу і Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого у храмі Покрови Пресвятої Богородиці села Стрюкове Миколаївського району Одеської області.



Під час богослужіння були піднесені особливі прохання і молитва за мир та єдність в Україні, перемогу над нашестям чужинців.


Окремо молитовні слова пролунали за визволення з полону українських військових моряків.
По завершенні Божественної Літургії Архіпастир виголосив повчальне слово та привітав усіх присутніх зі святом. Архієрей наголосив, що освячення престолу це історична подія для села, бо на ньому буде звершуватися Свята Безкровна Жертва та буде підноситися молитва за всіх парафіян. Також владика привітав усіх присутніх з днем жінок-мироносиць – святом, яке справедливо називають днем жінки-християнки.


Єпископ Павло за доброчесне служіння, на користь Святої Православної Церкви нагородив настоятеля храму – протоієрея Михаїла Бубнюка Благословенною грамотою, а отець Михаїл, у свою чергу, подякував Преосвященнійшому владиці за спільну молитву.
Його Преосвященству співслужили: настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці благочинний Миколаївського р-ну протоієрей Михайло Бубнюк, клірик кафедрального собору Різдва Христового міста Одеси протоієрей Ярослав Бугринець, настоятель храму святителя Миколая чудотворця селища Миколаївка протоієрей Віктор Дранчук, настоятель парафії свт. Василія Великого с. Василівка Ієрей Роман Бубнюк та настоятель Архангело-Михайлівської парафії с. Ульянівка Ієрей Віталій Лещенко.













print the material