АРХИПАСТИР БЛАГОСЛОВИВ МОЛОДИХ НАЦГВАРДЙЦІВ НА РАТНУ СЛУЖБУ

Опубліковано: 07 грудня 2019 р. 14:00


У підрозділах Національної гвардії України новобранці складають Військову присягу та урочисто клянуться на вірність рідному народові. В одній з частин НГУ, що розташована в Одесі, молодих гвардійців на ратну службу благословив єпископ Одеський і Балтський Павло.


Під час урочистого заходу єпископа Павла супроводжували клірик кафедрального собору Різдва Христового Одеської єпархії ПЦУ протоієрей Ярослав Бугринець та військовий капелан частини протоієрей Андрій Волошин.



"Нині перед Україною постали дуже великі виклики. Прийняття Присяги на вірність народові України має надзвичайно важливе символічне значення для кожного з вас. В першу чергу – це Присяга на вірність вашим сім’ям, впевненість у захисті нашої країни, яка переживає непрості часи", - відзначив у своєму виступі керуючий Одеською єпархією Української Православної Церкви (ПЦУ).


Окрему подяку Архіпастир адресував батькам солдатів за виховання синів-патріотів: "Звичайно, ви хвилюєтесь і переживаєте, але це велике свято – дивитися сьогодні в очі цих прекрасних молодих людей, на їх військовий вишкіл. Тож нехай оберігає Бог усіх вас, ваших синів і дочок і всю нашу державу Україну".


Після виступу єпископ Павло благословив новобранців окропивши їх святою водою.


Далі молоді воїни-гвардійці, котрі отримали первинні військові навички, з помітним хвилюванням, але з радістю та впевненістю в очах, міцно стискаючи зброю в руках, один за одним виходили зі строю для складання священної клятви перед українським народом, зобов’язуючись мужньо та віддано захищати суверенітет та територіальну цілісність нашої держави.


print the material