БОГОСЛУЖІННЯ У ЧЕТВЕРТУ НЕДІЛЮ ВЕЛИКОГО ПОСТУ, ПАМ’ЯТЬ ПРП. ІОАНА ЛІСТВІЧНИКА

Опубліковано: 29 березня 2020 р. 14:00


У четверту неділю Великого посту 29 березня 2020 року, коли Свята Церква вшановує пам’ять преподобного Іоана Ліствічника, на запрошення настоятеля протоієрея Василя Вирозуба, єпископ Одеський і Балтський Павло звершив Літургію свт. Василія Великого у Свято-Троїцькому храмі міста Одеси.


За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, а також Архіпастир з духовенством піднесли особливу молитву, затверджену Священним Синодом Православної Церкви України у час згубної пошесті (пандемії) коронавірусу



В кінці літургії Єпископ Павло звернувся до присутніх зі словами проповіді.


Цієї неділі вшановується пам'ять преподобного Іоана Ліствичника, святий вшановується Святою Церквою як великий подвижник і автор чудового духовного твору, відомого під назвою “Ліствиця”.


Мета цього творіння - навчити, що досягнення спасіння вимагає від людини нелегкої самовідданості й посилених подвигів.


“Ліствиця” передбачає, по-перше, очищення від гріховної нечистоти, викорінення пороків і пристрастей у вітхій людині; по-друге, відновлення в людині образу Божого. Хоча книга була написана для ченців, будь-який християнин, що живе в миру, отримує в ній надійного путівника для сходження до Бога.


print the material