БОЖЕСТВЕННА ЛІТУРГІЯ І МОЛЕБЕНЬ ЗА ЗВІЛЬНЕННЯ ВІЙСЬКОВО-ПОЛОНЕНИХ МОРЯКІВ ВМС УКРАЇНИ І БРАНЦІВ КРЕМЛЯ У НЕДІЛЮ ДРУГУ ВЕЛИКОГО ПОСТУ

Опубліковано: 24 березня 2019 р. 13:00


24 березня 2019 року, у неділю другу Великого посту, святителя Григорія Палами, на запрошення єпископа Одеського і Балтського Павла, голова Синодального управління військового духовенства - митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, у співслужінні голови Православної місії з захисту прав людини та ув'язнених осіб - архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента, очолив Божественну літургію свт. Василія Великого у кафедральному соборі Різдва Христового міста Одеси.



В другу неділю Великого посту звершується пам’ять св. Григорія Палами, який жив у ХIV ст. Він навчав, що за подвиг посту і молитви Господь просвітлює віруючих Своїм благодатним світлом, яким Він сяяв на Фаворі. З тієї причини, що св. Григорій розкрив вчення про силу посту та молитви і встановлено звершувати його пам’ять у другу неділю Великого посту.


За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за звільнення військово-полонених моряків ВМС України і бранців Кремля та за те щоб звершити справедливий вибір Глави держави Української.


На запричасному митрополит Іоан звернувся до усіх присутніх зі словом проповідді.


Після Божественної літургії було звершено молебень за звільнення військово-полонених моряків ВМС України і бранців Кремля.


За богослужінням були присутні родини військово-полонених моряків та командування Військово Морських сил України.


Його Високопреосвященству співслужили: архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, єпископ Одеський і Балтський Павло, секретар Одеської єпархії протоієрей Теодор Оробець, голова регіонального управління військового духовенства "Південь", настоятель війського Свято-Троїцького гарнізонного храму м.Одеси - протоієрей Василь Вирозуб, представник єпархії зі співпраці з пенітенціарними установами та з духовного виховання в місцях позбавлення волі - протоієрей Димитрій Краснобаєв і клірики собору протоієрей Ярослав Бугринець та протоієрей Андрій Волошин.










print the material