БОЖЕСТВЕННА ЛІТУРГІЯ У ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ АПОСТОЛА І ПЕРШОМУЧЕНИКА АРХІДИЯКОНА СТЕФАНА

Опубліковано: 09 січня 2021 р. 13:00








В третій день після свята Різдва Христового 09 січня 2021 року, коли Свята Православна Церква вшановує пам’ять апостола і першомученика архідиякона Стефана, Прп. Феодора Начертанного, спов. (бл. 840). Свт. Феодора, архієп. Константинопольського (бл. 686) на запрошення керуючого Одеською єпархією Православної Церкви України єпископа Одеського і Балтського Павла, Божественну Літургію Святого Івана Золотоустого у кафедральному соборі Різдва Христового міста Одеси очолив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за воїнів-захисників Української держави, за добробут, мир, здоров’я і спасіння наше, щоб Господь Бог наш допомагав нам у всьому.
Після потрійної єктенії, де були прочитані всі записки які прихожани принесли особисто, а також надіслані онлайн, лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

На запричасному проповідь виголосив обласний благочинний протоієрей Михайло Щерба.

За богослужінням Преосвященнійшим єпископам співслужили клірики Одеської єпархії.

Після відпусту єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан подякував керуючому Одеською єпархією єпископу Павлу за запрошення на спільне Богослужіння привітав настоятеля і вірян із Різдвяними святами.












































print the material