Короткий звіт Управління Одеської єпархії за проведену роботу керуючого єпархією, єпископа Афанасія з 14 по 20 квітня 2022 року.

22 квітня 2022 р.
Для того, щоб мати змогу перевозити допомогу потребуючим, Управління Одеської єпархії тимчасово, від однієї дуже хорошої людини, отримало автомобіль Mersedes Vario 814. Пістя того, як автомобіль був підготовлений в дорогу, преосвященний Афанасій, сів за кермо авто і відправився в дорогу.
Так 14 квітня 2022 року перетнувши кордон на паромній переправі з Румунією розпочалась благодійна місія. Отже парафією с. Ісаче, Румунія, було зібрано 5 тон продуктів харчування. Тому, перетнувши кордон одразу ж приступили до завантаження автомобіля. Завантаживши авто, того ж дня повернувся в Україну, і вже о 6 ранку від Ізмаїла поїхав на м. Дніпро. Допомога для потерпілих з Донецької, Луганської та Одеської областей. Допомогу прийняв митрополит Донецький, владика Сергій Горобцов в організованому ним хабі. В суботу 16 квітня розвантажили автомобіль у Дніпрі та в суботу вже був у Одесі. Отже з 14 по 16 квітня було пройдено шлях: Одеса-Ісаче-Дніпро-Одеса. (1520 км, та спалено ДП 256 літрів на суму 8 358,6 ргн. 20 літрів ДП залили безкоштовно.)
Паралельно було найнято ТІР 20 тон, та 15 квітня у молдавському місті Кагул, був завантажений продуктами харчування та засобами гігієни загальною сумою більше ніж на 42 000 євро. Знов допомога від Патріарха Румунської Церкви. Допомога була відправлена туди ж у м. Дніпро. 18 квітня авто було в Дніпра розвантажене. І вже майже одразу потребуючі почали отримувати допомогу.
За ТІР п. Віктор Робул знайшов можливість оплатити та було оплачено 18 000 грн.
18 квітня я знову відправився до Румунії, цього разу у м. Ісача. Де знов було завантажено продуктів та різних речей на 5 тон. Цього разу допомога була направлена на деякі парафії Одеської області. Дорогу проплатили священники Румунської Православної Церкви. пройдено було біля 900 км дороги.
Після Провідної неділі знову в дорогу, якщо дозволять ресурси.
Якщо хто має змогу коштами підтримати Управління Одеської єпархії, котре доправляє допомогу у найпотрібніші місця, то прошу допомогти, бо багато хто допомагає хто чим може, але майже усі забувають про логістику, яка дуже дорого коштує. Особливо заправка автомобіля.
5868 7422 3954 9714
ПриватБанк
Яворський Борис Ігорович (єп. Афанасій)
Усі поїздки висвітлені на особистій сторінці Афанасій Яворський
Подаю короткий фотозвіт...
print the material