МІНІСТР У СПРАВАХ ВЕТЕРАНІВ УКРАЇНИ ЮЛІЯ ЛАПУТІНА ПІД ЧАС ПОЇЗДКИ ДО РЕГІОНУ ЗУСТРІЛАСЯ З КЕРУЮЧИМ ОДЕСЬКОЮ ЄПАРХІЄЮ ПЦУ ПРЕОСВЯЩЕННИМ АФАНІСІЄМ ТА ВШАНУВАЛА ПАМ’ЯТЬ ПОЛЕГЛИХ ГЕРОЇВ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ВІЙНИ

17.12.2021 р.

Під час перебування в Одеській області міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна завітала до кафедрального собору Різдва Христового Одеської єпархії ПЦУ, де зустрілася з Преосвященним Афанасієм та вшанувала пам'ять полеглих за Незалежність нашої держави захисників.
Керуючий Одеською єпархією та очільниця ветеранського відомства говорили не лише про роль та місце Церкви у справі душпастирського служіння, а й її сприяння розвитку національної стійкості через ветеранів, їх цінності, можливості і спроможності.
Владика Афанасій підкреслив, що солдата не потрібно жаліти, ним потрібно пишатися. Тому, коли питають, що потрібно нашим ветеранам, то саме цього – щоб народ і країна ними пишалися, щоб це не було порожнім звуком чи гарною фразою, яку вони чують лише до якогось свята.
Під час візиту до Української православної святині Одеси та регіону Юлія Лапутіна та Преосвященний Афанасій у супроводі представників управління єпархії, ветеранського руху віддали шану загиблим захисникам нашої держави біля Стіни пам’яті, що розміщена на стіні кафедрального собору Різдва Христового міста Одеси.
print the material