ОФІЦІЙНЕ ЗВЕРНЕННЯ КЕРУЮЧОГО ОДЕСЬКОЮ ЄПАРХІЄЮ ПРЕОСВЯЩЕННОГО АФАНАСІЯ, ЄПИСКОПА ОДЕСЬКОГО І БАЛТСЬКОГО

УВАГА ВАЖЛИВО!!!
Улюблені у Христі брати і сестри!
Сьогодні було отримано тривожну звістку про місію з евакуації, яка була направлена на доправлення полеглих воїнів-прикордонників з острова Зміїний.
Так, 25 лютого 2022 року була отримана звістка про 13 полеглих військових на острові. Українською стороною було проведено переговори про евакуацію полеглих і того ж дня було направлено українське рятувальне судно "САПФІР" з екіпажем та священнослужителем Одеської єпархії ПЦУ протоієреєм Василем Вирозубом на виконання цієї місії. А вже 26 лютого отримав повідомлення про те, що судно стоїть під вартою російських військових кораблів. Ні екіпаж, ні священника не впускають на острів Зміїний і судно не відпускають.
27 лютого о 18:00 годині керуючий Одеською єпархією отримав телефонне повідомлення від протоієрея Василя Вирозуба про те, що судно, екіпаж та представники місії, під конвоєм направляються у невідомому напрямку, крім цього наголосив на тому, що на острові не було полеглих військовослужбовців, а екіпаж судна "САПФІР" фактично став заручниками.
З цього приводу Одеське єпархіальне управління висловлює своє обурення підлим діям з боку Російських військових, котрі фактично під виглядом благодійної місії, обманним шляхом, фактично захопили судно та екіпаж.
Звертаюсь до світової спільноти, релігійних лідерів та усіх місій про розголос цього інциденту та допомогу у вирішенні цієї, в край обурливої, ситуації.
Афанасій
Єпископ Одеський і Балтський
27.02.2022 р.
м. Одеса.
print the material