ОФІЦІЙНО! ЗАЯВА ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН ОДЕСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ (ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ)

Опубліковано: 19 червня 2019 р. 08:00


Як відомо, Помісна Українська Православна Церква має повноцінний статус автокефалії, тобто повної адміністративної незалежності. Вона не є «Митрополією Константинопольського Патріархату» і не підкоряється йому, зберігаючи з Вселенським Патріархатом той самий молитовний і канонічний зв’язок, що і решта Помісних Церков.



Нагадаємо також, що рішенням Помісного Собору УПЦ Київського Патріархату 15.12.2018 р., який відбувся у Малій Софії перед Об’єднавчим Собором, Українська Православна Церква Київського Патріархату як окреме релігійне об’єднання припинила свою діяльність шляхом об’єднання та приєднання до утвореної єдиної Помісної Православної Церкви України, проведення будь-яких заходів від імені УПЦ КП, зокрема під назвами її статутних органів (Священного Синоду, Архієрейського і Помісного Соборів) є незаконними.


Тому ніхто жодним чином не має права одноосібно скликати «Помісний Собор УПЦ КП» ані за Статутом Православної Церкви України, ані навіть за припиненим Статутом УПЦ КП.


Вважаємо, що самовільне та позастатутне проведення зборів невизначеної групи не уповноважених осіб з присвоєнням цим зборам назви «Собору» означатиме церковне розділення та відділення організаторів та учасників таких зборів від Православної Церкви України з усіма канонічними та юридичними наслідками.


Духовенство та віряни Одеської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ) закликають усіх, хто бажає блага для Церкви і України, не брати жодної участі у заходах і діях, які руйнують єдність Помісної УПЦ.
Мудрості усім нам та Божої ласки!




print the material