ПЕРШЕ ХРАМОВЕ СВЯТО ПІСЛЯ ПЕРЕХОДУ ДО ПЦУ ВІДСВЯТКУВАЛИ У СВЯТО-УСПЕНСЬКОМУ ХРАМІ СЕЛА МАРИНОВЕ

Опубліковано: 28 серпня 2019 р. 16:00


В день свята Успіння Пресвятої владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, 28 серпня 2019 року, Свято-Успенська парафія села Маринове святкує своє перше храмове свято після переходу з православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.


З нагоди святкування, на запрошення настоятеля протоієрея Романа Федака, єпископ Одеський і Балтський Павло очолив святкову Божественну Літургію у Свято-Успенському храмі села Маринове.



Його Преосвященству співслужив секретар єпархіального управління протоієрей Теодор Оробець, клірик кафедрального собору Різдва Христового м. Одеси протоієрей Ярослав Бугринець, благочинний Миколаївського та Березівського району протоієрей Михайло Бубнюк, настоятель Свято-Успенського храму села Маринове протоієрей Роман Федак та настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці села Знаменка протоієрей Микола Стефанчук.


Біля входу до храму Преосвященнійшого Владику зустріли діти недільної школи, які привітали керуючого Одеською єпахією віршами та піднесли квіти і коровай.


Після читання Євангелія архіпастир виголосив проповідь.


За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за звільнення військовополонених моряків ВМС ЗС України і бранців Кремля.


По завершенні Літургії єпископ Павло привітав парафіян із храмовим святом, відзначив настоятеля храму і активних прихожан благословенними грамотами, та закликав на всіх Боже благословіння.


В свою чергу настоятель храму від імені усіх парафіян подякував архіпастирю за довгоочікуваний візит та спільну молитву. За словами священника архієрейська молитва в цьому храмі не лунала 15 років, а парафіяни зазначили що їм дуже приємно молитися на рідній й зрозумілій українській мові.


Після цього відбувся хресний хід довкола храму з окропленням вірних святою водою.


Завершилося богослужіння молитвою за Україну біля місцевого пам'ятника примусово переселеним у 1951 році українцям з тереторії Польші.


print the material