ПРЕОСВЯЩЕННІЙШИЙ ПАВЛО, ЄПИСКОП ОДЕСЬКИЙ І БАЛТСЬКИЙ, ЗУСТРІВСЯ З КОМАНДУВАЧЕМ МОРСЬКОЇ ПІХОТИ ВМС ЗС УКРАЇНИ ГЕНЕРАЛ – ЛЕЙТЕНАНТОМ ЮРІЄМ СОДОЛЬ

Опубліковано: 04 червня 2020 р. 16:00


У Військовій академії керуючий Одеською єпархією Преосвященнійший Павло провів робочу зустріч з командувачем морської піхоти ВМС ЗС України генерал-лейтенантом Юрієм Содоль та начальником вишу генерал-майором Олегом Гуляком.


У ході дружньої бесіди командувач розповів про основні напрямки розвитку морської піхоти України, поділився власними думками з приводу труднощів і можливостей, з якими в наш час зустрічаються військовослужбовці у штормових беретах, особливо у зоні проведення ООС.



Генерал-лейтенант Юрій Содоль особливо наголосив на важливій ролі, яку в забезпечені духовних потреб та психологічної рівноваги морських піхотинців сьогодні відіграють військові капелани. Генерал висловив слова глибокої подяки за віддане служіння душпастирів Православної Церкви України


Преосвященнійший Павло підкреслив готовність нашої Церкви до співпраці в царині забезпечення духовних потреб військовослужбовців морської піхоти. Беручи до уваги виклики, що сьогодні стоять перед світом і нашою державою.


Керуючий Одеською єпархією підкреслив значення злагоди та взаєморозуміння в суспільстві, а також солідарного служіння українському народові, до якого покликані Церква та українські військові.


Наприкінці зустрічі Преосвященнійши Павло від імені Предстоятеля ПЦУ Блаженнійшого Епіфанія вручив командувачу морської піхоти Благословенну грамоту Митрополита Київського та всієї України.


На зустрічі також був присутній капелан Військової академії протоієрей Володимир Стеблина.



print the material