РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ ЄПИСКОПА ОДЕСЬКОГО І БАЛТСЬКОГО ПАВЛА

Опубліковано: 05 січня 2021 р. 16:00


РIЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ


Єпископа Одеського i Балтського


ПАВЛА


боголюбивим пастирям,


чесному чернецтву та всім вірним


Одеської єпархії


Православної Церкви України


Дорогі браття і сестри!


Христос народився!


Розділяючи нині з кожним із вас радість великого свята, від щирого серця вітаю усіх з цим дивним торжеством Неба і землі – з великим і радісним Святом Різдва по плоті Спасителя нашого і Бога, Господа Ісуса Христа.


Пришестя у світ і втілення Сина Божого має ясну і визначену мету: воно стверджує любов Божу до нас, яка виявляється у хресній жертві Господа Ісуса Христа заради спасіння всього людства від рабства гріху та від смерті. Саме про це нам свідчить Євангеліє: «Так полюбив Бог світ, що віддав і Сина Свого Єдинородного, щоб усякий, хто вірує в Нього, не загинув, а мав життя вічне» (Ін. 3: 16).


Різдво – це єднання Бога з людиною: Бог сам входить у життєвий простір людини і починає жити як людина, приймаючи всі, виклики й загрози. Радіймо, отже, бо ми ті, кого Христос у своєму народженні визволив та дарував нам радість у любові. У Ньому – основи нашого народного, державного і церковного буття.


Отже, святкуючи Різдво Христове, маємо усвідомлювати: Бог здійснив усе, що треба для нашого спасіння. І лише від нас залежить, чи приймаємо ми Його дар, чи віруємо, як навчає нас вірити Христос і Його Церква, чи живемо ми згідно з вірою, додержуючись всього, що заповів нам Спаситель.


У надзвичайних умовах ми зустрічаємо цього року Різдво Христове. В час важких випробувань Церква продовжує своє служіння. Саме тепер на кожного з нас покладається особливий обов’язок бути вірними Богові, бути християнами не лише за фактом хрещення та іменуванням, але на ділі, подаючи вірою і добрими справами приклад іншим.


Сердечно вітаю всіх вас Різдвом Христовим та Новим роком! Вітаю зі святом усіх, хто в цих складних умовах несе служіння українському народу у війську та інших збройних формуваннях, захищаючи від зовнішнього агресора мир і державну незалежність України. Нехай Бог захищає тих, хто жертовно захищає всіх нас! Вітаю з Різдвом Христовим кожного, хто працює на благо суспільства в органах державної влади та місцевого самоврядування.


Із почуттям особливої вдячності наші спільні вітання спрямовую до лікарів, до всіх медичних працівників та всіх, хто жертовно із любов’ю піклується про хворих, дбає про захист ближніх від поширення згубної пошесті. Нехай Господь оберігає вас і дає успіх вашій добрій справі!


Бажаю всім, до кого звертаюся через це архипастирське послання, миру Богонемовляти Ісуса. Нехай Різдво Христове просвітить кожного з нас, надихне серця наші надією на подолання нинішніх скорбот, зміцнить віру, зігріє наші душі любов’ю до ближніх, дасть сил у Новому 2021 Році достойно Йому служити та укріпляє в Своєму Божественному провидінні Православну Церкву України.


Христос народився! Славімо Його!


Павло


єпископ Одеський і Балтський


місто Одеса


Різдво Христове


2021

print the material