РОЗПОЧАВСЯ ВІЗИТ БЛАЖЕННІЙШОГО МИТРОПОЛИТА ЕПІФАНІЯ ДО ОДЕСЬКОЇ ЄПАРХІЇ

У п'ятницю 7 жовтня 2022 року розпочався офіційний візит Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія до Одеської єпархії!
Це перший візит з того часу, як Митрополит Епіфаній став Предстоятелем Православної Церкви України!!
При в’їзді до Одеси Предстоятеля помісної Української Православної Церкви зустрів єпископ Одеський і Балтський Афанасій, митрополит Вінницький і Барський Симеон, секретар Одеської єпархії протоієрей Теодор Оробець, благочинний Одеської єпархії протоієрей Михайло Щерба, члени єпархіальної ради, духовенство єпархії, Голова
Одеської районної державної адміністрації
Одеської області Юрій Крук, керівник поліції районного управління номер 2 полковник Олександр Драган, підприємець Сергій Іванович Дороховський!
Владика Афанасій привітав Блаженнійшого Митрополита Епіфанія на Одещині, піднісши Його Блаженству коровай та квіти.
Сьогодні наш Предстоятель відвідав з архіпастирським візитом селище Таїрове і звершив чин освячення наріжного каменя для будівництва храму на честь святого преподобного Сергія, що в передмісті Одеси на ж/м Дайберг.
Після звершення чину освячення Блаженнійший владика привітав присутніх зі знаменною подією та, дякуючи фундаторам, меценатам і будівничим, побажав благословенних успіхів у будівництві майбутнього храму.
«Цей храм є також уособленням любові і добра. Коли ми будуємо храми, то так, видимим чином, виявляємо свою любов до Бога. Але і Господь є до нас милостивим, бо ми нині маємо можливість вільно зводити храми – на відміну від інших часів, коли храми закривались, руйнувались. Тому ми дякуємо Богу за Його ласку і у своїх молитвах просимо, щоби Він благословив цю добру справу», – сказав Митрополит Епіфаній, звертаючись до присутніх.
Предстоятель Православної Церкви України висловив велику втіху, що має можливість з архіпастирським візитом відвідати цей прекрасний край, південний форпост нашої України, який мужньо витримує ворожі атаки. «Одеса, дійсно, є містом-героєм, і знову підтверджує, що це так. Під підступними ударами ворога ніхто не похитнувся, всі переконані в тому, що ми й надалі будемо будувати свою єдину, незалежну, сильну і демократичну Україну. Тому нехай Господь береже нас в цей час випробувань, дає нам силу і наснагу творити добро і, єднаючись, протистояти сучасним викликам. Разом ми неодмінно переможемо!» – зазначив Митрополит Епіфаній.
print the material