СЕКРЕТАР ОДЕСЬКОЇ ЄПАРХІЇ ОЧОЛИВ БОГОСЛУЖІННЯ У НЕДІЛЮ 36 ПІСЛЯ П'ЯТИДЕСЯТНИЦІ В СВЯТО-ПОКРОВСЬКОМУ ХРАМІ М. САРАТА НА ОДЕЩИНІ

Опубліковано: 03 лютого 2019 р. 15:00


Секретар Одеської єпархії протоієрей Теодор Оробець очолив богослужіння у неділю 36-ту після П'ятидесятниці у Свято-Покровському храмі м. Сарата Одеської області.


Напередодні, 2 лютого ввечері, секретар Одеської єпархії разом з запрошеним духовенством відслужив у храмі Всенічне бдіння



За Божественною літургією отець Теодор виголосив проповідь на тему євангельського читання із Євангелія від Луки, в якому розповідається як Ісус Христос зцілив сліпу людину. У нас виникає питання: для чого Ісус Христос звершував чудеса, яка причина і яка мета? Причини дві: перша причина – через чудеса довести людям, що Він є Син Божий, бо воскрешати мертвих, зціляти хворих, повертати зір сліпим миттєво людина не може.


Друга причина полягає в тому, що Він показував Своїм життям і Своїми діями як повинна поводитися людина в житті.


«Будемо покладати надію на Бога, просити Його як просив той сліпий: "Сину Давидів, помилуй мене". Так і Ми повинні звертатися до Господа:
- Господи Ісусе Христе, помилуй нас і даруй нам мир, спокій і добро". Йому слава на віки віків, – сказав отець Теодор на завершення проповіді.


Богослужіння завершилося молебнем до Пресвятої Богородиці під час якого було виголошено молитву, щоб Господь визволив Україну від нашестя чужинців і подав нашому народові мир, єдність і Своє благословення.


Отцю Теодору співслужили настоятель Свято-Покровськоі парафіі міста Сарата протоієрей Владислав Шиман, запрошене духовенство: протоієрей Ярослав Бугринець та протоієрей Андрій Волошин.






print the material