СЕКРЕТАР ОДЕСЬКОЇ ЄПАРХІЇ ПРОТОІЄРЕЙ ТЕОДОР ОРОБЕЦЬ ОЧОЛИВ НЕДІЛЬНУ СЛУЖБУ В ХРАМІ С. НОВОЄЛИЗАВЕТІВКА ШИРЯЇВСЬКОГО РАЙОНУ

Опубліковано: 17 лютого 2019 р. 13:00




В суботу, 16-го лютого громада с. Новоєлизаветівка Ширяївського району Одеської області проголосувала за перехід до Православної Церкви України і навіть пішла на христянський комроміс, запропонувавши у разі наявності мешканців села, які не підтримали перехід, проводити почергові служби з колишнім настоятелем від МП.



Однак, ранок неділі відзначився агітацією за так званий "русский мир" з боку священика від МП, до якого приєдналися усього кілька місцевих мешканців та приїджих громадян. Лунали тези про "непобедимость российского оружия", "Украины не существует" тощо.


Активна позиція громади та протоієрея Теодора Оробця дозволила припинити антиукраїнську агітацію у храмі. А священик від Москви змушений був покинути церкву.
У храмі згодом відбулося те, що і має відбуватися - служба Божа, яку очолив отець Теодор.


Люди молилися разом з іншими громадами ПЦУ за Україну, Божу ласку до неї, наше військо, перемогу та мир.


Наприкінці служби отець Теодор звернувся з проповіддю до людей і закликав їх до єдності та дотримування Божих заповідей.


Також місцева громада села отримала копії на право власності на храм, оригінали яких вже кільканадцять років зберігаються в Одесько-Балтській єпархії ПЦУ.








print the material