СІМ'Я СЕНИКІВ ПРОДОВЖУЄ СІЯТИ РЕЛІГІЙНУ ВОРОЖНЕЧУ В ОДЕСІ

Опубліковано: 11 листопада 2019 р. 05:00


Вже дев’ять місяців у кафедральному соборі Різдва Христового Одеської єпархії Православної Церкви України, що в Одесі на вулиці Пастера, 5, заборонений у священослужінні колишній настоятель храму Віталій Сеник та його родина тероризують церковну громаду, сіють розбрат та творять фізичні безчинства щодо духовенства та вірян ПЦУ.


Більше того, не маючи у наявності жодних документів, дані особи силоміць захопили приміщення собору, зривають процес становлення Православної Церкви України на теренах міста та Одещини, порушують норми вітчизняного законодавства. Діють проти Святої Церкви та нашої Держави, виступають проти засад державної політики в релігійному житті України, спрямованої на терпимість, миролюбність та повну відсутність щонайменших утисків прав релігійних громад будь-яких конфесій.



Сьогодні, 10.11.2019 року зафіксовано черговий факт спроби фізичного тиску на вірян Одеської єпархії у кафедральному соборі Різдва Христового, який, на нашу думку, може нести у собі ознаки кримінального злочину. Мова йде про дії депутата Одеської обласної ради від ОПЗЖ Романа Сеника, його брата Івана та батька Віталія (колишнього священника собору), які втрьох жорстоко побили одного з прихожан, про що заявлено в органи Національної поліції.


Духовенство та віряни Одеської єпархії Православної Церкви України висловлюють глибоку стурбованість щодо ситуації, яка виникла в кафедральному соборі Одеси і триває вже понад дев’яти місяців.


Звертаємося до представників відповідних державних органів влади дати належну правову оцінку діям даних осіб, застосувати усі правові механізми для дотримання конституційних прав та безпеки громадян і збереження релігійного миру в Одесі та регіоні.



print the material