У ДЕНЬ ПАМЯТІ МУЧЕНИЦЬ ВІРИ, НАДІЇ, ЛЮБОВІ ТА МАТЕРІ ЇХ СОФІЇ ВІДСВЯТКУВАЛИ ПРЕСТОЛЬНЕ СВЯТО В ОДНОМУ З ОДЕСЬКИХ ХРАМІВ

Опубліковано: 30 вересня 2019 р. 13:00


30 вересня 2019 року, коли Свята Православна Церква вшановує пам'ять мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії (бл. 137), на запрошення настоятеля протоієрея Романа Дороша, єпископ Одеський і Балтський Павло очолив Божественну літургію у храмі Віри, Надії, Любові та матері їх Софії міста Одеси.


Його Преосвященству співслужили: настоятель храму Віри, Надії, Любові та матері їх Софії протоієрей Роман Дорош, секретар Одеської єпархії протоієрей Теодор Оробець, благочинний Лиманського благочиння протоієрей Миколай Віщун, благочинний Великомихайлівського і Іванівського благочиння ієромонах Никон (Граблюк) та клірик храму Віри, Надії, Любові та матері їх Софії ієрей Юрій Дмитрук.



За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.


Після причастя єпископ Павло звернувся до усіх присутніх з архіпастирським словом наголосивши про Великий подвиг Христової любові який вчинили ці Святі Мучениці. Адже вони проявили основні християнські чесноти: не втратили віру у Господа, покладали всю свою надію на Нього та любили Всемилостивого Бога свого всім серцем і всією душею.


На завершенні керуючий єпархією відзначив старання настоятеля у розбудові парафії, та з Благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнійшого Митрополита Епіфанія нагородив протоієрея Романа Митрополичою Благословенною грамотою, а клірика храму ієрея Юрія Дмитрука Архієрейською Благословенною грамотою.


Завершилося богослужіння уставним многоліттям.


print the material