У ХРАМІ РІЗДВА ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ СЕЛА ЗНАМ'ЯНКА ВІДСВЯТКУВАЛИ ПЕРШЕ ХРАМОВЕ СВЯТО ПІСЛЯ ПЕРЕХОДУ ДО ПЦУ

Опубліковано: 21 вересня 2019 р. 16:00


В день свята Різдва Пресвятої владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, 21 вересня 2019 року, парафія Різдва Пресвятої Богородиці села Знам'янка святкує своє перше храмове свято після переходу з православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.


З нагоди святкування, на запрошення настоятеля протоієрея Миколи Стефанюка, єпископ Одеський і Балтський Павло очолив святкову Божественну Літургію у храмі Різдва Пресвятої Богородиці в селі Знам'янка.



Його Преосвященству співслужили: секретар єпархіального управління протоієрей Теодор Оробець; клірик кафедрального собору Різдва Христового м. Одеси протоієрей Ярослав Бугринець; благочинний Великомихайлівського, Ширяєвського та Іванівського району ієромонах Нікон (Граблюк); настоятель Свято-Успенського храму села Маринове протоієрей Роман Федак; настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці села Знам'янка протоієрей Микола Стефанюк та настоятель Свято-Миколаївського храму смт. Миколаївка протоієрей Віктор Дранчук.


Біля входу до храму Преосвященнійшого Владику зустріли діти, які привітали керуючого Одеською єпахією віршами та піднесли пишний коровай.


Після читання Євангелія архіпастир виголосив проповідь.


За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.


По завершенні Літургії єпископ Павло привітав парафіян із храмовим святом, відзначив настоятеля храму і активних прихожан благословенними грамотами, та закликав на всіх Боже благословіння.


В свою чергу настоятель храму від імені усіх парафіян подякував архіпастирю за довгоочікуваний візит та спільну молитву.


Завершилося богослужіння хресним ходом довкола храму з окропленням вірних святою водою.


print the material