ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ З РОДИНАМИ ВІЙСЬКОВОПОЛОНЕНИХ МОРЯКІВ

Опубліковано: 24 березня 2019 р. 14:00


Після піднесення молитви за звільнення українських моряків та інших бранців Кремля, в недільній школі Кафедрального собору Різдва Христового відбулася зустріч Голови Синодального Управління військового духовенства - митрополита Черкаського і Чигиринського Іоана, голови Православної місії з захисту прав людини та ув'язнених осіб - архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента та єпископа Одеського і Балтського Павла з родинами військовополонених моряків.



Захід було організовано Преосвящейнішим владикою Павлом за підтримки командування Військово - Морських Сил України та керівництва Міністерства України з питань тимчасово окупованих територій.


Під час щирого співчутливого спілкування підкреслювалося, що головні напрямки спільної роботи Церкви та Держави залишаються незміннними - це продовження на світовому рівні політичного тиску на Росію, як на країну - агресора, організація кваліфікованого юридичного захисту та належного консульського супроводження з боку України наших військових під час перебування їх у полоні.


Звертаючись до родин українських військовополонених моряків, Високопреосвящейніші владики Іоан та Климент наголошували, що зараз у російських в’язницях їх синам, братам та батькам як ніколи потрібна моральна підтримка з боку перш за все рідних та всього українського народу. Щирі молитви до Господа з проханням якнайшвидшого звільнення наших хлопців з полону.


Родини моряків просили передати слова подяки за підтримку та практичну допомогу у питанні визволення українців з полону Предстоятелю Української Православної Церкви (ПЦУ) Блаженнійшому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію та висловили вдячність організатору зустрічі єпископу Одеському та Балтському Павлу, голові Синодального управління військового духовенства - митрополиту Черкаському і Чигиринському Іоану, голові Православної місії з захисту прав людини та ув'язнених осіб - архієпископу Сімферопольському і Кримському Клименту за молитви та допомогу.









print the material