ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННИЙ АРХІЄПИСКОП АФАНАСІЙ ПРИЙНЯВ УЧАСТЬ У КРУГЛОМУ СТОЛІ У «ВЕТЕРАНС ХАБ ОДЕСА»

30 березня 2023 року, високопреосвященний Афанасій, архієпископ Одеський і Балтський, в супроводі настоятеля Свято-Троїцької парафії м. Одеси, протоієрея Василя Вирозуба, на запрошення організаторів - Сектору в Одеській області Мінветеранів, спільно з Південним міжрегіональним відділом Українського інституту національної пам’яті, Громадською радою при Одеській обласній державній адміністрації та ветеранською громадською організацією «Ветеранс Хаб Одеса» прийняв участь у громадській дискусії у формі «круглого столу» на тему «УВІЧНЕННЯ ПАМ’ЯТІ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ ТА ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ У ТОПОНІМІЦІ ОДЕЩИНИ».
Під час засідання круглого столу були підняті питання, щодо належного вшанування борців за Незалежність України у топоніміці Одеси та Одещини, особливо в контексті прийняття Верховною радою України закону про "деколонізації". У роботі взяли участь і представники ДПСУ, ВМСУ, ОК "Південь", ветеранські громадські організації, міської та обласної влади, матері та дружини загиблих героїв. Настав час змінити органам місцевого самоврядування своє ставлення до цього питання, та перестати загравати з проросійськи налаштованими громадянами, котрі себе ніколи не вважали частиною нашого народу і політичної нації.
За підсумками дискусії учасниками «круглого столу» було створено ініціативну групу з вивчення, аналізу та надання пропозицій з питань топоніміки на розгляд виконавчих органів територіальних громад Одеської області, зокрема і пропозицій до розділу ІІ ст.9 «Об'єкти топоніміки та їх найменування» проекту Статуту Одеської міської територіальної громади.
ОДЕЩИНА – ЦЕ НАШ ДІМ І МИ ВПРАВІ ДАТИ ТОПОНІМАМ НАЗВИ, ПОВ'ЯЗАНІ САМЕ З НАШИМИ ТРАДИЦІЯМИ ТА ІСТОРІЄЮ, З НАШИМИ СУЧАСНИМИ ГЕРОЯМИ, ЯКІ ЦІНОЮ ВЛАСНОГО ЖИТТЯ МУЖНЬО ВІДСТОЮЮТЬ НЕЗАЛЕЖНІСТЬ І СВОБОДУ УКРАЇНИ!!!
print the material