ЄПИСКОП АФАНАСІЙ ОСВЯТИВ ПРЕСТОЛ В ХРАМІ ВІЙСЬКОВОЇ АКАДЕМІЇ М.ОДЕСИ

11 лютого 2022 року
На запрошення командування та капелана Військової академії міста Одеси, єпископ Афанасій звершив освячення престолу храму на честь Святого праведного Петра багатостраждального (Калнишевського) та звершив Божественну Літургію разом з собором духовенства.
При вході до головного корпусу військової академії владику Афанасія зустріли викладачі, працівники та курсанти закладу, які за благочестивою українською традицією піднесли Архієрею коровай.
Під час Божественної Літургії були виголошені посилені молитви за українське військо, мир на нашій Батьківщині та визволення від нашестя чужинців.
На малому вході Архієрей вручив настоятелю храму, ієрею Олексію, чергову богослужбову нагороду - камилавку!
Після Богослужіння Архієрей звернувся до присутніх з вітальним словом розповівши про життя святого праведного Петра Багатостраждального та закликав всіх присутніх, особливо курсантів - майбутніх офіцерів, відповідально ставитися до своєї служби, яка повинна базуватися в першу чергу на любові до Бога і України.
Також керуючий Одеською єпархією владика Афанасій відзначив керівництво та працівників академії Церковними відзнаками і Благословенною митрополичою грамотою!
Його Преосвященству співслужили: настоятель кафедрального собору Різдва Христового м.Одеси протоієрей Теодор Оробець, настоятель храму святого великомученика Пантелеймона при Одеському клінічному санаторії "Аркадія" ДПСУ архімандрит Микита (Сировегін), настоятель Свято-Покровського храму м.Одеси протоієрей Олександр Філіппов та капелан Військової академії м.Одеси ієрей Олексій Пегасін.
Завершилось святкове Богослужіння виголошенням уставного многоліття!
print the material