ЄПИСКОП АФАНАСІЙ ВІДВІДАВ СВЯТО-ТРОЇЦЬКУ ПАРАФІЮ МІСТА ОДЕСИ У ДЕНЬ ПРЕСТОЛЬНОГО СВЯТА

У неділю Святої Трійці, день Пятедисятниці, 12 червня 2022 року, коли вся повнота Церкви Христової молитовно згадує зішестя Святого Духа на апостолів, на запрошення настоятеля Свято-Троїцького храму міста Одеси протоієрея Василя Вирозуба, єпископ Одеський і Балтський Афанасій, у співслужінні духовенства Одеської єпархії очолив святкову Божественну літургію у згаданому храмі з нагоди престольного свята.
За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про українських воїнів та визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.
Його Преосвященству співслужили: настоятель храму протоієрей Василь Вирозуб, настоятель храму святого великомученика Пантелеймона при Одеському клінічному санаторії "Аркадія" Державної прикордонної служби України архимандрит Микита (Сировегін), клірик Свято-Троїцького храму м.Одеси протоієрей Ігор Бондаренко, військовий капелан Одеського загону морської охорони протоієрей Василь Шмоняк, капелан Військової академії м.Одеси ієрей Олексій Пегасін та запрошене духовенство
Після відпусту Преосвященніший єпископ Афанасій прочитав коліноприклонні молитви та звернувся до вірян з архипастирським словом проповіді, у якій розповів про значення сьогоднішнього свята.
Владика подякував настоятелю парафії протоієрею Василю Вирозубу та усім присутнім вірянам за спільну молитву, а також привітав отця Василя з поверненням із російського полону.
Своєю чергою настоятель храму від імені усіх парафіян подякував архіпастирю за візит і спільну молитву.
Завершилося богослужіння уставним многоліттям. А після богослужіння, за традицією, єпископ Афанасій освятив у дворі храму, зілля, принесене вірянами.
print the material