ЄПИСКОП ОДЕСЬКИЙ І БАЛТСЬКИЙ АФАНАСІЙ СПІВСЛУЖИВ БЛАЖЕННІЙШОМУ МИТРОПОЛИТУ ЕПІФАНІЮ ЗА УРОЧИСТИМИ БОГОСЛУЖІННЯМИ З НАГОДИ ДНЯ ХРЕЩЕННЯ КИЇВСЬКОЇ РУСИ-УКРАЇНИ

28 липня 2022 р.
Відзначаючи 1034-ту річницю Хрещення Руси-України, день пам’яті святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого та День Української Державності, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 27 липня 2022 року очолив урочисте всенічне бдіння, а у самий день свята, 28 липня, Божественну літургію у Свято-Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі.
Предстоятелю Православної Церкви України співслужив єпископат та духовенство з різних єпархій України, а також керуючий Одеською єпархією Православної Церкви України єпископ Одеський і Балтський Афанасій.
Після прочитання Євангелія, Блаженнійший владика виголосив першосвятительське Послання з нагоди 1034-ї річниці Хрещення Руси-України.
Під час літургії лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих захисників Батьківщини й мирних жителів.
Наприкінці літургії Блаженніший митрополит Епіфаній з нагоди ювілею відзначив митрополита Донецького і Маріупольського Сергія орденом святого рівноапостольного князя Володимира I ступеня.
За матеріалами прес-служби Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ)
print the material