ЄПИСКОП ОДЕСЬКИЙ І БАЛТСЬКИЙ АФАНАСІЙ ВІДВІДАВ СВЯТКОВЕ БОГОСЛУЖІННЯ В КАФЕДРАЛЬНОМУ КОСТЬОЛІ МІСТА ОДЕСИ

16 серпня 2022 р.
На запрошення єпископа-ординарія Одесько-Сімферопольської дієцезії РКЦ Станіслава Широкородюка, єпископ Одеський і Балтський Афанасій у супроводі клірика Одеської єпархії архімандрита Микити (Сировегіна) був присутній на святковому богослужінні в римо-католицькому кафедральному соборі Успіння Пресвятої Діви Марії м.Одеси, з нагоди храмового дня та коронації папською короною ікони Внебовзяття Пресвятої Богородиці, що розташована у головному вівтарі собору.
Папську корону для ікони благословив та освятив Папа Римський Франциск 3 серпня у ватиканському палаці під час загальної аудієнції для делегації Одесько-Сімферопольської дієцезії, після того, як були зібрані всі дані про цю ікону та надіслано все це до ватиканської конгрегації, яка після досліджень визнала, що ікону можна коронувати. Це було визначено у спеціальному декреті.
Святкове богослужіння в кафедральному костьолі м.Одеси та обряд коронації ікони очолив ватиканський дипломат, Апостольський Нунцій в Україні, титулярний архієпископ Мартани Вісвальдас Кульбокас, якому співслужили єпископи та священнослужителі РКЦ.
Після богослужіння та суплікації єпископ Афанасій звернувся з вітальною промовою до архієпископа Вісвальдаса, єпископа Станіслава та присутніх високоповажних гостей.
Святкування завершилося урочистим прийомом який відбувся в приміщенні курії дієцезії.
print the material