ЄПИСКОП ОДЕСЬКИЙ І БАЛТСЬКИЙ АФАНАСІЙ ЗВЕРШИВ ЧЕРНЕЧИЙ ПОСТРИГ

У неділю 21 серпня 2022 року, після вечірнього богослужіння, в приділі преподобного Віталія храму святого великомученика Георгія Побідоносця м.Одеси, єпископ Одеський і Балтський Афанасій звершив чернечий постриг над кліриком Одеської єпархії, військовим капеланом НГУ протоієреєм Вячеславом Юрченко.
У постризі протоієрей Вячеслав отримав ім'я Єремія, на честь давньоєврейського пророка Єремії, одного із чотирьох великих старозавітних пророків, який жив на 600 років раніше Різдва Христового (день пам'яті 14 травня).
З благословення єпископа Афанасія, духовним восприємником новопостриженого ієромонаха Єремії став військовий капелан ДПСУ архімандрит Микита (Сировегін).
Після постригу Його Преосвященство привітав ієромонаха Єремію та звернувся до нього зі словом настанови, а також закликав новопостриженого ченця завжди пам’ятати про ті обітниці, які були виголошені ним у храмі, зберігаючи в своєму серці любов до Бога та ближніх.
Далі, за традицією, присутні в храмі священнослужителі та парафіяни привітали ієромонаха Єремію з прийняттям монашого чину.
print the material