ЄПИСКОП ПАВЛО МОЛИТОВНО ВІДЗНАЧИВ ДЕНЬ СВОГО НЕБЕСНОГО ПОКРОВИТЕЛЯ

Опубліковано: 13 липня 2019 р. 13:00


В день Собору славних і всехвальних 12-ох апостолів, 13 липня 2019 року, коли Свята Православна Церква також прославляє свт. Софронія, єп. Іркутського, єпископ Одеський і Балтський Павло очолив святкову Божественну Літургію у кафедральному соборі Різдва Христового м. Одеси.


Богослужіння було звершено з нагоди дня пам’яті небесного покровителя єпископа Одеського і Балтського Павла. Цього дня розділити урочисту службу з архієреєм прибули священники Одеської єпархії.



За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за звільнення військовополонених моряків ВМС ЗС України і бранців Кремля.


На запричасному проповідь виголосив обласний благочинний Одеської єпархії протоієрей Михайло Щерба.


Наприкінці Богослужіння єпископ Павло звернувся до присутніх з архіпастирським словом.


У свою чергу, з вітальним словом на адресу архіпастиря звернувся секретар Одеської єпархії УПЦ (ПЦУ) протоієрей Теодор Оробець. Від імені духовенства, чернецтва та простих віруючих людей отець Теодор привітав єпископа Павла з Днем Ангела і побажав міцного здоров’я, апостольської ревності та необхідних благ для досягнення усіх поставлених в житті цілей.


Також до привітання долучились військові капелани на чолі з головним військовим капеланом регіонального управління військового духовенства «Південь», старшим капеланом єпархії протоієреєм Василем Вирозубом, громада й хор кафедрального собору Різдва Христового, представники громад храмів м. Одеси і області, та усі бажаючі, які прийшли у цей день, щоб розділити радість святкового богослужіння й привітати з днем небесного покровителя дорогого архіпастиря, вручивши у подарунок квіти та пам’ятні подарунки.


Преосвященніший владика подякував усім присутнім за привітання та закликав на всіх Боже благословіння.


Завершилося богослужіння уставним многоліттям та молитвою за Батьківщину: «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!».




print the material