ЄПИСКОП ПАВЛО ОЧОЛИВ ДЕЛЕГАЦІЮ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ ПІД ЧАС ВІЗИТУ НА СВЯТУ ГОРУ АФОН

Опубліковано: 03 грудня 2019 р. 20:00


Від 23 до 26 листопада делегація Православної Церкви України на чолі з керуючим Одеською єпархії РІК єпископом Павлом перебувала на Святій Горі Афон.


Його Преосвященство супроводжували віряни помісної Української Православної Церкви. Візит відбувався з благословіння Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, передає прес-служба ПЦУ.



23 листопада делегація відвідала монастир Пантократор, де було звершено вечірню, а вранці 24 листопада єпископ Павло у співслужінні всечесної братії обителі звершив Божественну літургію.


Преосвященнійший владика поспілкувався з ігуменом монастиря Гавриїлом та передав йому вітання від Предстоятеля ПЦУ.


Представники помісної Української Православної Церкви завітали і до монастиря Симонопетра, де молилися на богослужіннях та причастилися Святих Христових Таїн.


Також єпископ Павло зустрівся з ігуменом Єлисеєм і обговорив з ним актуальні питання церковного життя й релігійну ситуацію в Україні та світі.


Окрім того, делегація відвідала скит святого пророка Іллі, монастир Ксенофонт та церкви у Салоніках, зокрема храм святого великомученика Димитрія Солунського, де зберігаються його чесні мощі.


print the material