ЄПИСКОП ПАВЛО СПІВСЛУЖИВ БЛАЖЕННІШОМУ МИТРОПОЛИТУ ЕПІФАНІЮ ЗА БОЖЕСТВЕННОЮ ЛІТУРГІЄЮ В РІЧНИЦЮ ОБ’ЄДНАВЧОГО СОБОРУ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ

Опубліковано: 15 грудня 2019 р. 16:00


В першу річницю Об’єднавчого Собору і постання єдиної помісної Української Православної Церкви, 15 грудня 2019 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив Божественну літургію у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.


Його Блаженству співслужив єпископат та духовенство зі всієї України серед яких був єпископ Одеський і Балтський Павло, представники Вселенської Патріархії та монастирів Афону.



Наприкінці літургії Блаженнійший владика виголосив першосвятительське слово. Митрополит Епіфаній закликав, в першу чергу, за все дякувати Богу – за Його милість і благодіяння для Церкви і України.


Також Митрополит висловив подяку Його Всесвятості Патріарху Варфоломію й представникам Вселенського Патріархату, які сприяли єднанню українського православ’я, а також п’ятому Президенту України Петру Порошенку.


«За рік часу ми можемо засвідчити, що Господь сподобив нас великих успіхів і завдяки нашій єдності ми маємо перші визнання з боку Помісних Церков. Я переконаний, що в наступному році ще декілька Церков визнають наш автокефальний статус. Вороття назад ніколи не буде, бо Православна Церква України відбулася. Отож ми повинні надалі наполегливо трудитися і нехай Господь надихає кожного з нас», – сказав Предстоятель


Його Блаженство також наголосив, що хоч зараз ми проходимо випробування, однак Церква постійно молиться за свій народ, за українських воїнів, які захищають нашу незалежність і за тих, які вже увійшли у вічність.


«Сьогодні ми також по особливому молимось, щоб в нашій країні запанував справедливий мир», – зазначив Митрополит Епіфаній.
Далі, до Предстоятеля, духовенства та вірян Православної Церкви України з вітальним словом звернулися митрополит Гальський Еммануїл та п’ятий Президент України Петро Порошенко.


Завершилося урочисте богослужіння святковим многоліттям.


print the material
Accessibility menu
Contrast settings
Font size
Letter spacing
Line height
Images
Font
Reset the settings