ЄПИСКОП ПАВЛО СПІВСЛУЖИВ ПРЕДСТОЯТЕЛЮ ПЦУ У МІСТІ ВИННИКИ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Опубліковано: 18 серпня 2019 р. 12:00


У неділю передсвята Преображення Господнього 18 серпня 2019 року та з нагоди 30-ліття третього відродження руху за автокефалію в Українському Православ’ї, у храмі святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги міста Винники Львівської області відбулась святкова Божественна літургія, яку очолив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Предстоятелю співслужив єпископат та духовенство Помісної Української Православної Церкви серед яких був єпископ Одеський і Балтський Павло.
У єдності та любові відзначаємо 30-ліття з дня третього відродження Української Автокефальної Православної Церкви. Сьогодні відбулась урочиста Божественна літургія у храмі святих Володимира та Ольги в місті Винники Львівської області. Очолив Богослужіння Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у співслужінні численного єпископату та духовенства.



Предстоятель Православної Церкви України привітав духовенство та вірян у своєму архіпастирському слові та нагадав про значення історичного моменту, коли отець Володимир Ярема проголосив вихід Української Церкви з-під юрисдикції Московської Патріархії: «Сьогодні ми можемо порівняти події 19-го серпня 1989 року, коли було втретє відновлено УАПЦ, із невеликим гірчичним зерном. Але те зерно впало на добрий ґрунт і згодом проросло у велике дерево – нашу Церкву, яка зараз духовно опікується всією Українською державою».


У цей торжественний день ми згадуємо усіх, хто поклав своє життя у боротьбі за незалежність нашої Церкви, за незалежність, яка увінчалась отриманням Синодального Патріаршого Томосу про автокефалію. Нехай Господь і надалі укріпляє сили українських вірян та всього духовенства, щоб ми продовжували йти шляхом єдності та спільно розбудовували нашу помісну Українську Православну Церкву на славу Божу.




print the material
Accessibility menu
Contrast settings
Font size
Letter spacing
Line height
Images
Font
Reset the settings