ЄПИСКОП ПАВЛО СПІВСЛУЖИВ ПРЕДСТОЯТЕЛЮ ПЦУ У МІСТІ ВИННИКИ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Опубліковано: 18 серпня 2019 р. 12:00


У неділю передсвята Преображення Господнього 18 серпня 2019 року та з нагоди 30-ліття третього відродження руху за автокефалію в Українському Православ’ї, у храмі святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги міста Винники Львівської області відбулась святкова Божественна літургія, яку очолив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Предстоятелю співслужив єпископат та духовенство Помісної Української Православної Церкви серед яких був єпископ Одеський і Балтський Павло.
У єдності та любові відзначаємо 30-ліття з дня третього відродження Української Автокефальної Православної Церкви. Сьогодні відбулась урочиста Божественна літургія у храмі святих Володимира та Ольги в місті Винники Львівської області. Очолив Богослужіння Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у співслужінні численного єпископату та духовенства.



Предстоятель Православної Церкви України привітав духовенство та вірян у своєму архіпастирському слові та нагадав про значення історичного моменту, коли отець Володимир Ярема проголосив вихід Української Церкви з-під юрисдикції Московської Патріархії: «Сьогодні ми можемо порівняти події 19-го серпня 1989 року, коли було втретє відновлено УАПЦ, із невеликим гірчичним зерном. Але те зерно впало на добрий ґрунт і згодом проросло у велике дерево – нашу Церкву, яка зараз духовно опікується всією Українською державою».


У цей торжественний день ми згадуємо усіх, хто поклав своє життя у боротьбі за незалежність нашої Церкви, за незалежність, яка увінчалась отриманням Синодального Патріаршого Томосу про автокефалію. Нехай Господь і надалі укріпляє сили українських вірян та всього духовенства, щоб ми продовжували йти шляхом єдності та спільно розбудовували нашу помісну Українську Православну Церкву на славу Божу.




print the material