ЄПИСКОП ПАВЛО ВІДВІДАВ КАФЕДРАЛЬНИЙ СОБОР РИМО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ М.ОДЕСИ

Опубліковано: 26 лютого 2020 р. 20:00


На запрошення глави душпастирського округу римо-католицької церкви в анексованому Криму та Севастополі єпископа-вікарія Яцека Пиля, єпископ Одеський і Балтський Павло у супроводі представника Одеської єпархії зі співпраці з дипломатичними місіями та релігійними конфесіями архімандрита Микити (Сировегіна), відвідав богослужіння в кафедральному соборі Успіння Пресвятої Діви Марії м.Одеси, з нагоди завершення служіння єпископа Броніслава Бернацького як Ординарія Одесько-Сімферопольскої дієцезії та вступу на цю посаду єпископа Станіслава Широкародюка.



Урочисте богослужіння звершували Апостольський Нунцій в Україні, ватиканський дипломат архієпископ Клаудіо Гуджеротті, архієпископ-митрополит Львівський Мечислав Мокшицький у співслужінні епископів РКЦ з України, Молдови, Криму, духовенства РКЦ та УГКЦ.


На богослужінні також були присутні Предстоятель НЄЛЦУ єпископ Серге Машевські, представники Одеської обласної державної адміністрації, дипломатичного корпусу, національно-культурних товариств Одещини та інші високоповажні гості.


Після богослужіння, єпископ Павло звернувся зі словом до єпископа Броніслава Бернацького, в якому побажав міцного здоров'я, милості та ласки Божої, а також подякував за багаторічну плідну і доброзичливу позицію у міжконфесійному спілкуванні.


На добру згадку, єпископ Павло подарував єпископу Броніславу пам'ятний подарунок - гравюру з зображенням міста Одеси 18 століття.


Звертаючись до єпископа Станіслава Широкародюка, єпископ Павло привітав з посадою Ординарія Одесько-Сімферопольської дієцезії, побажав миру, благополуччя та нових благодатних досягнень у служінні.



print the material