ЄПИСКОП ПАВЛО ВЗЯВ УЧАСТЬ В УРОЧИСТОСТЯХ З ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ТЕЗОІМЕНИТСТВА БЛАЖЕННІЙШОГО МИТРОПОЛИТА ЕПІФАНІЯ

Опубліковано: 26 травня 2020 р. 16:00


Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 25 травня 2020 року очолив Божественну літургію у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі з нагоди дня пам’яті свого небесного покровителя – святителя Епіфанія, єпископа Кіпрського. Напередодні, єпископат і духовенство Православної Церкви України помолилися у Золотоверхій обителі під час Всенічного бдіння.


За богослужінням лунала Всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).



Його Блаженству співслужив єпископат та духовенства зі всієї України. За богослужінням також молилися викладачі та студенти Київської православної богословської академії.


На запричасному стиху проповідь виголосив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.


Після літургії та подячного молебня від імені Священного Синоду, архіпастирів, духовенства та мирян Предстоятеля привітав митрополит Вінницький і Барський Симеон.


Після слів привітання владика Симеон подарував Його Блаженству просфору та букет квітів.


У свою чергу Митрополит Епіфаній висловив вдячність за вітання та наголосив на необхідності і надалі ревно розбудовувати єдину помісну Українську Православну Церкву.


Окрім того, з нагоди 40-річчя від Дня народження Його Блаженство нагородив намісника Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архієпископа Агапіта орденом святого архістратига Божого Михаїла I ступеня.


Урочисте богослужіння завершилося многоголосим козацьким многоліттям Блаженнійшому Владиці.


print the material