ЗБУДУЙМО В ОДЕСІ СОБОР

Під час візиту Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія до Одеси було презентовано проєкт будівництва нового кафедрального собору Одеської єпархії у місті Одесі!
У парку Космонавтів (друга станція Великого Фонтану), де зараз знаходиться Свято-Троїцька парафія, є приміщення колишнього літнього кінотеатру, загальною площею 880м², власником якого є Одеське єпархіальне управління.
Свято-Троїцька парафія там знаходиться вже більше 20 років, але для однієї парафії таке велике і об'ємне будівництво є непосильним. Тому, з благословення єпископа Одеського і Балтського Афанасія за погодженням з Блаженнійшим Митрополитом Епіфанієм, будівництвом нового кафедрального собору буде займатись - єпархіальне управління Одеської єпархії під керівництвом Владики Афанасія!!!
Наразі ми знаходимося на стадії розробки проєкту для будівництва самого собору на площі 450м² та єпархіального управління з недільною школою і адміністративними приміщеннями на 5 поверхів, загальною площею приблизно 3700м².
Вважаємо, що це справа не одного дня і не однієї особи, тому до участі в цьому проєкті запрошуємо всіх священників, бізнесменів, меценатів та вірян Одещини і навіть всієї України!
В даний час Свято-Троїцька парафія продовжує в цьому приміщенні функціонувати, але технічною і економічною частиною цього будівництва буде займатися Благодійна організація "Свято-Духівський фонд", засновником якого є також Владика Афанасій!
Нище додаємо посилання на 3D-макет та ескізи майбутнього собору!
print the material