АРХІЄПИСКОП АФАНАСІЙ ЗВЕРШИВ БОЖЕСТВЕННУ ЛІТУРГІЮ У СЕЛІ МАРДАРІВКА ПОДІЛЬСЬКОГО БЛАГОЧИННЯ

19 лютого 2023 року, у неділю м'ясопусну, про Страшний суд, на запрошення протоієрея Михайла Базилька, Високопреосвященнійший Афанасій Архієпископ Одеський і Балтський, здійснив архипастирський візит на парафію свт.Миколая Чудотворця, с.Мардарівка, Подільського району, Одеської єпархії, де Ним була звершена Божественна Літургія свт. Іоана Золотоустого.

Архієрею співслужили секретар Одеської єпархії, протоієрей Теодор Оробець, настоятель даної парафії протоієрей Михайло Базилько, настоятель Свято-Покровської парафії с.Гулянка ієрей Іоан Марчук та протодиякон Микола Прокопчук.

На службі, високої церковної нагороди - права носіння митри, було удостоєно настоятеля храму протоієрея Михайла Базилька.

Окрім настоятеля, церковними нагородами відзначили представників місцевої влади та активних парафіян, які з року в рік сприяють становленню та розбудові нашої Церкви.

По завершенні Богослужіння отець настоятель подякував Архіпастирю за візит й за високу церковну нагороду та побажав довгих років благословенного служіння на славу Божу та його святої Церкви.

По закінченні служби староста села здійснила невеличку екскурсію селом, розповівши гостям про видатних людей з якими пов'язана історія села, і подарувала Владиці книгу видатного українського громадського діяча 20 століття Євгена Чикаленка, якому у селі встановлено пам'ятник.

Pоздрукувати матеріал