АРХІЄРЕЙСЬКЕ БОГОСЛУЖІННЯ ТА ОСВЯЧЕННЯ ПРЕСТОЛУ ХРАМУ СВ.ВМЧ. ПАНТЕЛИЙМОНА С. ШИРОКА БАЛКА

Опубліковано: 07 серпня 2021 р. 14:00



У суботу, 07 серпня 2021 року, в день коли Свята Православна Церква молитовно вшановує пам'ять святої Праведної Анниі, єпископ Одеський і Балтський Афанасій на запрошення настоятеля парафії святого великомученика і цілителя Пантелеймон, села Широка Балка Одеського району, протоієрея Богдана Біди, звершив Божественну Літургію свт. Іоана Золотоустого.
Перед Літургією владика Афанасій освятив престол і новозбудований храм на честь св. вмч. Пантелиймона.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.

По завершенні богослужіння, Архієрей виголосив святкову проповідь де наголосив на необхідності єдності всіх християн в єдиній Церкві Христовій.

Також Преосвященнійший єпископ Афанасій подякував настоятелю, громаді та жертводавцям, які долучилися до будівництва храму.

Його Преосвященству співслужили: секретар Одеської єпархії протоієрей Теодор Оробець, обласний благочинний єпархії протоієрей Михайло Щерба, благочинний Одеського району протоієрей Василь Єдин, настоятель парафії с. Широка Балка протоієрей Богдан Біда, а також запрошене духовенство, протоієрей Віталій Хомич, протоієрей Михайло Козак.

Завершилось святкове Богослужіння уставним многоліттям!

Pоздрукувати матеріал