АРХІЄРЕЙСЬКЕ БОГОСЛУЖІННЯ У ДЕНЬ СБОРУ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ ТА З НАГОДИ ПРЕСТОЛЬНОГО СВЯТА СОБОРУ РІЗДВА ХРИСТОВОГО

У день, коли Свята Православна Церква відзначає Післясвято Різдва Христового, Собор Пресвятої Богородицi, 08 січня 2022 року, єпископ Одеський і Балтський Афанасій очолив святкову соборну Божественну Літургію свт. Іоана Золотоустого з нагоди відзначення престольного свята кафедрального собору Різдва Христового міста Одеси.
На вході храму, за доброю традицією, єпископа Афанасія зустрів настоятель храму з собором духовенства, яке прибуло привітати свого Архипастиря з Різдвяними святами.
Також привітати зі святом паству Православної Церкви України прибули Єпископ Одесько-Сімферопольський Римо-католицької Церкви Станіслав Широкорадюк та Екзарх Одеського екзархату УГКЦ Єпископ Михаїл Бубній.
За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за воїнів-захисників Української держави, за добробут, мир, здоров’я і спасіння наше, щоб Господь Бог наш допомагав нам у всьому. Також лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).
По завершенні богослужіння, владика Афанасій подякував настоятелю, собору священників та присутнім парафіянам за спільну молитву, привітав усіх з Різдвяними святами та престольним святом кафедрального собору Різдва Христового, одного з найстаріших храмів Одеси (1804 р.)
Своєю чергою, вітальні адреси виголосили гості нашої єпархії, а владика Афанасій подякував їм за присутність і братерську любов. А настоятель собору, секретар Одеської єпархії протоієрей Теодор Оробець подякував Архипастирю за батьківську опіку над вірними Одещини та зокрема кафедрального собору!
Після богослужіння архієрея, священиків та всіх парафіян прийшли привітати діти з Особливого лялькового театру та їхні батьки різдвяними колядками та віншуваннями.
Завершилося богослужіння уставним многоліттям та співом різдвяних колядок.
Pоздрукувати матеріал