АРХІЄРЕЙСЬКЕ БОГОСЛУЖІННЯ У ДЕНЬ СВЯТА СТРІТЕННЯ ГОСПОДНЬОГО

Опубліковано: 15 лютого 2021 р. 12:00



У день свята Стрітення Господа нашого Ісуса Христа, 15 лютого 2021 року, єпископ Одеський і Балтський Павло очолив святкову Божественну Літургію свт. Іоана Золотоустого у кафедральному соборі Різдва Христового м. Одеси.

Його Преосвященству співслужили клірики кафедрального собору протоієрей Ярослав Бугринець та протоієрей Андрій Волошин.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за воїнів-захисників Української держави, за добробут, мир, здоров’я і спасіння наше, щоб Господь Бог наш допомагав нам у всьому.

Після потрійної єктенії, де були прочитані всі записки які парафіянин принесли особисто, а також надіслані онлайн, лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

Після прочитання Євангелія єпископ Павло виголосив повчальну проповідь, у якій розповів про значення євангельської події свята Стрітення та його духовний зміст у нашому житті.

Після Літургії за церковним уставом, архіпастир разом з духовенством звершив Чин малого освячення води та освятив свічки, які віряни називають "стрітенськими", а після привітав священнослужителів та вірян зі святом благословивши усіх присутніх.

Pоздрукувати матеріал