АРХІЄРЕЙСЬКЕ БОГОСЛУЖІННЯ У НЕДІЛЮ ДРУГУ ПІСЛЯ П'ЯТИДЕСЯТНИЦІ. ВСІХ СВЯТИХ ЗЕМЛІ УКРАЇНСЬКОЇ

Опубліковано: 30 червня 2019 р. 13:00


У неділю 2-гу після П’ятидесятниці. Всіх святих землі Української, 30 червня 2019 року, коли Свята Православна Церква вшановує пам'ять: Блгв. Оскольда, першомч. Київського (882) та новомучеників і сповідників, які в Україні та в інших землях у ХХ ст. за Христа і православну віру постраждали, єпископ Одеський і Балтський Павло очолив Божественну Літургію у кафедральному соборі Різдва Христового міста Одеси.



У другу неділю після Пятидесятниці, Українська Православна Церква згадує Всіх Святих Землі Української. Це свято, закликає нас вшанувати праведних синів і дочок українського народу, які просіяли святістю на наших землях. Невипадково ми святкуємо його в другу неділю після П’ятидесятниці, адже саме завдяки Зісланню Святого Духа, ми маємо плоди Його благодаті серед українських християн.


Святі української землі, пам’ять яких сьогодні світло згадуємо, в свій час і в різних обставинах взяли на себе солодке ярмо Христове і гідно виконували заповіді любові до Бога і до ближнього. Часи в які вони жили були нелегкі, можливо в багатьох випадках набагато важчі ніж ті, в яких живемо ми. Проте наші українські святі не складали рук перед труднощами, та своїм життям, словом і прикладом просвічуючи світ робили його кращим.


За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за звільнення військовополонених моряків ВМС ЗС України і бранців Кремля.


На запричасному проповідь виголосив протоієрей Андрій Волошин.


Після богослужіння єпископ Павло привітав усіх парафіян з неділею та закликав підносити свої молитви до Святих землі української, а Вони, відтак, до Престолу Господнього.


Його Преосвященству співслужили: сектетар єпархії протоієрей Теодор Оробець, клірик Свято-Троїцького храму м. Одеси протоієрей Ігор Бондаренко, голова духовного виховання в місцях позбавлення волі протоієрей Дмитрій Краснобаєв та клірик кафедрального собору протоієрей Андрій Волошин.








Pоздрукувати матеріал