АРХІЄРЕЙСЬКЕ БОГОСЛУЖІННЯ У НЕДІЛЮ М’ЯСОПУСНУ, ОСВЯЧЕННЯ ІКОНОСТАСУ ХРАМУ БЛАГВВ. КНН. СТРАСНОТЕРПЦІВ БОРИСА І ГЛІБА М. ТЕПЛОДАР

Опубліковано: 23 лютого 2020 р. 16:00


У неділю м’ясопусну, про Страшний Суд, 23 лютого 2020 року, коли свята Православна Церква вшановує пам'ять прп. Панкратія, ієром., затворника Києво-Печерського, в Дальних печерах (ХІІІ), на запрошення настоятеля протоієрея Михайла Козака, єпископ Одеський і Балтський Павло звершив освячення іконостасу та очолив Божественну літургію у храмі блгвв. князів страснотерпців Бориса і Гліба м. Теплодар.



Його Преосвященству співслужили: обласний благочинний - протоієрей Михайло Щерба, благочинний Біляєвського благочиння - протоієрей Василь Єдин, настоятель храму вмч. Димитрія Солунського с. Новоградівка - протоієрей Віталій Хомич, настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці м. Біляївка - протоієрей Богдан Біда та настоятель храму блгвв. князів страснотерпців Бориса і Гліба м. Теплодар - протоієрей Михайло Козак.


Біля входу до храму Преосвященнійшого владику зустріли парафіяни, які привітали керуючого Одеською єпархією віршами та піднесли пишний коровай.


Перед початком літургії єпископ Павло, разом з духовенством, звершили освячення іконостасу.


За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.


На завершення літургії єпископ Павло розкрив суть євангельської притчі про страшний суд, а також привітав духовенство і вірян з Воскресним днем, закликавши на всіх присутніх Боже благословення.


Також очільник Одеської єпархії відзначив громаду храму благословенною грамотою.


В свою чергу настоятель храму протоієрей Михайло Козак подякув архіпастирю за візит та спільну молитву.



Pоздрукувати матеріал