АРХІЄРЕЙСЬКЕ БОГОСЛУЖІННЯ В ДЕНЬ СВЯТА ВВЕДЕННЯ В ХРАМ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ

Опубліковано: 04 грудня 2020 р. 21:00



У дванадесяте свято Введення в храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, 4 грудня 2020 року, Преосвященний єпископ Одеський і Балтський Павло очолив Божественну Літургію свт. Іоана Золотоустого у кафедральному соборі Різдва Христового міста Одеси.

Його Преосвященству співслужили: настоятель храму протоієрей Теодор Оробець, благочинний міста Одеси протоієрей Михайло Демида, настоятель храму вмч. Димитрія Солунського с. Новоградівка протоієрей Віталій Хомич, клірик Свято-Троїцького храму міста Одеси протоієрей Ігор Бондаренко та клірики кафедрального собору протоієрей Ярослав Бугринець та протоієрей Андрій Волошин.
За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за воїнів-захисників Української держави, за добробут, мир, здоров’я і спасіння наше, щоб Господь Бог наш допомагав нам у всьому.

Після потрійної єктенії, де були прочитані всі записки які прихожани принесли особисто, а також надіслані онлайн, лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

На запричасному проповідь виголосив клірик Свято-Троїцькогохраму міста Одеси протоієрей Ігор Бондаренко.
На завершення Літургії єпископ Павло спільно з собором священників та прихожанами храму привітав настоятеля кафедрального собору Різдва Христового, секретаря Одеської єпархії протоієрея Теодора Оробця із 20-тою річницею ієрейської хіротонії і закликав на усіх присутніх Боже благословення.

Завершилося богослужіння уставним многоліттям та молитвою за Батьківщину: «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!».

Pоздрукувати матеріал