АРХІЄРЕЙСЬКЕ БОГОСЛУЖІННЯ З НАГОДИ ПРЕСТОЛЬНОГО СВЯТА ХРАМУ ВІРИ, НАДІЇ, ЛЮБОВІ І МАТЕРІ ЇХ СОФІЇ

У п'ятницю, шістнадцятого тижня після П’ятдесятниці, 30 вересня 2022 року, в день коли Свята Православна Церква молитовно вшановує і прославляє святих мучениць Віру, Надію і Любов та матір їх Софію, на запрошення настоятеля протоієрея Романа Дороша, єпископ Одеський і Балтський Афанасій очолив Божественну Літургію свт. Іоана Золотоустого у храмі села Ліски, що в передмісті Одеси.
Його Преосвященству співслужили: секретар Одеської єпархії протоієрей Теодор Оробець, протоієрей Миколай Віщун, протоієрей Василь Єдин, протоієрей Юрій Дмитрук та настоятель парафії протоієрей Роман Дорош.
За богослужінням були піднесені додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, а також під час Літургії виголошувались особливі молитовні прохання: «за воїнів-захисників Української держави, за добробут, мир, здоров’я і спасіння наше, щоб Господь Бог наш допомагав нам у всьому».
Також архієрей возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.
З благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія під час малого входу єпископ Афанасій нагородив настоятеля храму святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії високою Церковною нагородою - правом носіння митри під час Богослужінь.
По завершенні Літургії владика Афанасій привітав всіх присутніх із храмовим святом, а також подякував за спільну молитву і побажав, щоби благодать Святого Духа, за молитвами святих мучениць, покровительниць цього храму, зійшла в цей величний день на людей, очищаючи від усякої скверни, і наповнила серця Божими чеснотами та прагненням до духовного життя.
У свою ж чергу настоятель парафії отець Роман подякував Преосвященнішому владиці за відвідини їхньої парафії та неочікувану високу нагороду, вручивши на знак вдячності Архієрею, букет квітів.
Pоздрукувати матеріал