БОГОСЛУЖІННЯ ПАСХИ – СВІТЛОГО ХРИСТОВОГО ВОСКРЕСІННЯ

Опубліковано: 19 квітня 2020 р. 20:00


У Пасхальну ніч, з 18-го на 19-те квітня 2020 року, Православна Церква відзначає найбільше свято – Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа.
У ніч з суботи на неділю єпископ Одеський і Балтський Павло очолив Пасхальні богослужіння – Великодню утреню та Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого в кафедральному соборі Різдва Христового міста Одеси.



Під час Пасхальної утрені керуючий єпархією зачитав Огласительне слово на Святу Пасху свт. Іоана Золотоустого, а після Євангелія на Божественній Літургії - ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ БЛАЖЕННІЙШОГО МИТРОПОЛИТА КИЇВСЬКОГО І ВСІЄЇ УКРАЇНИ ЕПІФАНІЯ.


Богослужіння завершилося освяченням артоса (пасхального хліба, який буде знаходитися біля вівтаря у храмі впродовж Світлого тижня, а у Світлу суботу роздастся вірним), а також пасок і великодніх приношень.


Його Преосвященству співслужили: секретар єпархії, настоятель кафедрального собору Різдва Христового протоієрей Теодор Оробець та клірики кафедрального собору протоієрей Ярослав Бугринець, протоієрей Андрій Волошин, а також клірик Свято-Троїцького собору прот. Ігор Боднаренко.


Після літургії з Благословення Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, з нагоди ювілею від Дня народження, за відродження духовності в Україні, відданість ідеалам добра та значний внесок у суспільне благо, єпископ Павло вручив високу Церковну нагороду - Орден Святого Миколая Чудотворця - активному парафіянину кафедрального собору Різдва Христового Робулу Віктору Олексійовичу.


Окремо хочеться подякувати місцевій владі, що надала можливість перегляду Пасхального Богослужіння для прихожан, які бажали відвідати літургію, але через карантинні обмеження не могли бути присутні ми у храмі, все ж могли долучитися до Богослужіння з допомогою онлайн трансляції, що демонструвалися на екран, змонтований біля храму зовні.




Pоздрукувати матеріал