БОГОСЛУЖІННЯ ТРЕТЬОЇ НЕДІЛІ ПІСЛЯ ПАСХИ

Опубліковано: 03 травня 2020 р. 15:00


У Неділю 3-тю після Пасхи, дня пам’яті святих Жінок Мироносиць, 02 травня 2020 року, єпископ Одеський і Балтський Павло звершив святкову Божественну літургію святителя Іоана Золотоуста у кафедральному соборі Різдва Христового міста Одеси.


Його Преосвященству співслужили клірики собору.



За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.


Також Архіпастир з духовенством піднесли особливу молитву, затверджену Священним Синодом Православної Церкви України у час згубної пошесті (пандемії) коронавірусу.


На завершення Літургії, єпископ Павло звернувся до усіх присутніх з архіпастирським словом та закликав на всіх Боже благословення.


Жінки, пам’ять яких сьогодні згадує Свята Церква, називаються мироносицями тому, що за поховальним звичаєм вони прийшли до гробу з миром, тобто запашною олією, щоби намастити тіло померлого Ісуса Христа. Пізнього вечора суботи, як тільки завершився час спокою, вказаний законом Мойсеєвим, вони придбали все необхідне, щоби наступного дня знову послужити Спасителю. Спонукані любов’ю, ці святі жінки хотіли зробити те, що було у їхніх силах, щоби виявити, засвідчити її у добрій справі.



Pоздрукувати матеріал