БОГОСЛУЖІННЯ У ДРУГУ НЕДІЛЮ ВЕЛИКОГО ПОСТУ

Опубліковано: 28 березня 2021 р. 13:00



Другої неділі Великого посту свята Православна Церква вшановує пам’ять святителя Григорія Палами, архієпископа Фесалонікійського, а також всіх преподобних Києво-Печерських. Цього дня, 28 березня 2021 року, єпископ Одеський і Балтський Павло звершив Літургію свт. Василія Великого у кафедральному соборі Різдва Христового міста Одеси.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за воїнів-захисників Української держави, за добробут, мир, здоров’я і спасіння наше, щоб Господь Бог наш допомагав нам у всьому, також лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).
На запричасному клірик храму прот. Андрій Волошин звернувся до присутніх з проповіддю на тему Євангельського читання.

Його Преосвященству співслужили: клірики кафедрального собору протоієрей Ярослав Бугринець та протоієрей Андрій Волошин.

По завершенні Літургії єпископ Павло та клірики храму винесли на середину храму для вшанування ікону з частичами мощей преподобних Києво-Печерських де спільно з віруючими було прочитанно молитву до преподобних, а після єпископ Павло привітав вірян з неділею, причасників з прийняттям Святих Христових Таїн, та закликав на всіх Боже благословіння.

Pоздрукувати матеріал