БОГОСЛУЖІННЯ У ВЕЛИКУ СУБОТУ СТРАСНОГО ТИЖДНЯ

Опубліковано: 27 квітня 2019 р. 13:00


У суботу Страсного тижня 27 квітня 2019 року, єпископ Одеський і Балтський Павло очолив велику вечірню і Божественну літургію святителя Василія Великого в кафедральному соборі Різдва Христового міста Одеси.


У п’ятнадцяти старозавітних пареміях, що читаються за богослужінням цього дня, зібрані найважливіші прообрази про порятунок людей Стражданнями і Воскресінням Ісуса Христа, а також пророцтва про настання благодатного Господнього Царства. Святоотцівська писемність називає ці уривки «Старозавітним Євангелієм» про Христа Воскреслого.



Після читання Апостола під спів «Воскресни, Боже…» священнослужителі, іподиякони і паламарі змінили облачення з чорних постових риз в святкові білі, в спогад про те, як жінки-мироносиці рано вранці бачили при гробі Христовому Ангела в світлих ризах і чули від нього радісну звістку про Воскресіння Христа.


Завершилося богослужіння молитвою на благословення хлібів і вина – того, що дозволяє споживати устав у сьогоднішній день.


Його Преосвященству співслужили: секретар єпархії протоієрей Теодор Оробець та клірики кафедрального собору протоієрей Ярослав Бугринець та протоієрей Андрій Волошин.



Pоздрукувати матеріал